HISTORIA E: Diana FERIZI

"Flokët e mi janë pothuajse në gjatësinë që kanë qenë"

Diana Ferizi (6) kishe dhimbje në këmbën e saj të djathtë. Diagnostifikimi arriti në përfundimin se ishte shkaktuar nga leukemia. Në vitin 2014, vajza u pranua në njësinë pediatrike të onkologjisë së Qendrës Klinike Universitare në Prishtinë,
ku ajo mori kimioterapi.

 

Gjatë gjithë kohës - ditës dhe natës - nëna e saj Valbona qëndroi në krah të saj, në të njëjtën dhomë. Familja me dy vajzat e tjera dhe një djalë jetojnë në një qytet tjetër të Kosovës. Merr shumë kohë për të udhëtuar nga atje në Prishtinë me transport publik.

 

Një vit ka kaluar që kur Diana ka marrë kimioterapi për herë të fundit, por ajo ende duhet të vijë në çdo dy javë për kontrolle. Për sa kohë këto kontrolle do të vazhdojnë, nuk dihet. Valbona thotë se vajza e saj frikësohet se ka nevojë të shkojë në spital çdo kohë. Në këto ditë, vajza është nervoze dhe e stresuar.

Valbona vetë shqetësohet para çdo kontrolle. 'Unë jam gjithmonë e frikësuar se diçka tjetër që është e rrezikshme do të zbulohet gjatë këtyre kontrolleve.'

 

Me lot në sy, nëna e saj thotë se 'Burri im dhe unë guxuam as të ëndërronim se vajza jonë e vogël do të shërohej nga kjo sëmundje. Ne jemi aq mirënjohës që ajo mund të trajtohet këtu në sajë të Kujdesit për Fëmijët e Kosovës, sepse ne nuk do të kishim qenë në gjendje të përballojmë kimioterapinë. '

 

Ndërkohë, Diana me krenari tregon flokët e saj të gjatë. 'Para kimioterapisë ato arritën deri në fundshpinën time. Më pas unë kam qenë krejtësisht tullace për një kohë, por për fat të mirë ato po rriten përsëri shpejt. Janë pothuajse aq të gjata sa kanë qenë’.

Care for Kosovo Kids

Postbus 42

3850 AA Ermelo

SPONSORËT

TBWA/Neboko Amsterdam VU Medisch McDonald's Ermelo Communiq media, ontwerp & retail Prinses Maxima fonds
Reinhold Keller DHL worldwide express
Sterck design Van Oers accountancy & advies

Çdo qindarkë është e mirëpritur

Çdo qindarkë është e mirëpritur

 

14 01 00 00 00 39 41 93, Rr. Migjeni nr. 1, Prishtinë