OVER ONS

Anke Gerrits

Anke Gerrits voorzitter

Anke Gerrits, ondernemer. Moeder van vier kinderen en geraakt door het lot van zieke kinderen in Kosovo. Charismatische denker, doener en spreker met imposant internationaal zakennetwerk. Zet zich er via Care for Kosovo Kids voor in dat alle geboden hulp -geld, goederen, diensten, educatie- terecht komen bij de zieke kinderen.

 

Sterkste punt: doelen bereiken met sterke teams.

 

Adagium: Van geven word je rijk!

Kort CV

2012 - heden: Initiatiefnemer, medeoprichter en voorzitter van de stichting Care for Kosovo Kids. Ondernemer met een breed(inter)nationaal zakennetwerk.
1999 - heden: Eigenaar van diverse McDonald's restaurants.
Daarvoor: Hoofd facilitaire dienst Twijnstra Gudde, Facility Manager Benelux, Apple Computer B.V., Software Support Hewlett Packard.

Gerry Beers

Gerry Beers penningmeester

Gerry Beers, huisarts in Putten. Gehuwd en moeder van drie kinderen. Hoeft geen seconde na te denken als ze wordt gevraagd om bestuurslid te worden van CfKK. Ging als jonge arts zonder ervaring naar Bangladesh en zag daar hoe belangrijk aandacht is, voor iedereen. Empathisch, beschouwend én doortastend type. Blijft in de grootste chaos altijd de hoofdlijnen zien.

 

Pluspunt: liefdevol en stabiel, wat er ook gebeurt.

 

Lijfspreuk: Iedereen doet ertoe.

Kort CV

2012 - heden: Medeoprichter penningmeester en bestuurslid van CfKK.
1990 - heden: Huisarts in Putten. Gespecialiseerd in palliatieve zorg. Grote affiniteit met oncologie. Deed onderzoek naar melanomen en het syndroom van Down. Verbleef geruime tijd in Bangladesh.

Dolly van den Akker secretaris

Dolly van den Akker, Business Directeur bij MPG. Gehuwd en trotse moeder van Jesse en Veronique. Beseft hierdoor en door een directe ervaring in de vriendenkring met kinderleukemie hoe belangrijk goede zorg en hulp voor zieke kinderen is. In Nederland is dit beschikbaar en dat zou voor Kosovo, een land zo dichtbij, ook moeten gelden. Oplossingsgericht, creatief en vasthoudendheid zorgen ervoor dat gewenste resultaten op inspirerende wijze worden behaald.

 

Sterkste punt: positief oplossingsgericht.

 

Adagium: Vereende krachten maken het onmogelijke mogelijk.

Kort CV

2012 - heden: Bestuurslid CfKK. Sinds 2015: Business directeur bij Content marketing bureau MPG. Ruim twintig jaar ervaring in strategische marketing en communicatie en al jaren werkzaam als senior manager (met financiële verantwoordelijkheid).
Daarvoor: Uitgever bij Sanoma Media, Director B2B Marketing and Communications Sanoma, communicatiemanager bij McDonald’s Nederland en Group Manager Hill & Knowlton. Bestuurslid Stichting Ideële Reclame (SIRE).

Sandra Kooiman bestuurslid

Sandra Kooiman, directeur van een landelijke thuiszorgorganisatie, gehuwd en moeder van twee kinderen. Met veel energie en enthousiasme zet zij haar inhoudelijke kennis gecombineerd met ondernemerschapskwaliteiten graag in voor Care for Kosovo Kids.

Is consciëntieus en werkt resultaatgericht.

 

Kwaliteit: Groot verantwoordelijkheidsgevoel.

 

Motto: Samen Sterk.

Kort CV

2012 - heden: bestuurslid CfKK.
2012 - heden: Statutair directeur van PrivaZorg, een landelijke thuiszorgorganisatie.
Daarvoor: interimmanager in diverse sectoren binnen de gezondheidszorg. Manager zorgorganisatie.

Nadia Oey bestuurslid

Nadia Oey, kinderarts-oncoloog/hematoloog. Gehuwd en moeder van drie zoons. Heeft grote affiniteit met zorg voor zieke kinderen in ontwikkelingslanden. Heeft onder andere als kinderarts in Malawi gewerkt. Was gelijk enorm gemotiveerd om zich in te zetten voor 'Care for Kosovo Kids' toen ze met Anke en Gerry een inspirerend gesprek had over de stichting.

 

Motto: impossible is nothing.

Kort CV

2009 - heden: Kinderarts.
2013 - heden: Kinderoncoloog/-hematoloog. Heeft grote affiniteit met zorg voor zieke kinderen in ontwikkelingslanden. Werkte onder andere in Malawi, Indonesië, Curaçao, Frankrijk en de VS.

ADVIESRAAD KOSOVO

Sevim Cinci

Sevim Cinci medisch coördinator

Sevim Cinci, kinderarts in het Kosovo ziekenhuis in Pristina. Gehuwd en moeder van twee kinderen. Moedige en kordate vrouw. Zij geeft aan dat ze als arts niet altijd over de middelen beschikt om zieke kinderen te kunnen behandelen. Zij inspireert Anke Gerrits en Maruschka Somsen tot de oprichting van Care for Kosovo Kids. In Kosovo is zij coördinator en eindverantwoordelijke voor Care for Kosovo Kids.

 

Parool: Elk genezen kind is er een!

Kort CV

2012 - heden: Medeoprichter, bestuurslid CfKK, coördinator en eindverantwoordelijke voor de stichting in Pristina. Dit inspireerde Anke Gerrits in 2012 tot de oprichting van de stichting Care for Kosovo Kids.
2003 - heden: Kinderarts in het Main Health Centre in Pristina, Kosovo. Daarvoor: vele jaren werkzaam op de afdeling Oncologie/Hematologie van het University Clinical Centre of Kosovo.

Marianna Fennema

Marianne Fennema jurist

Marianne Fennema, diplomaat, bestuurder en juridisch adviseur. Moeder van een dochter. Werkt sinds 2004 bij de EU aan de versterking van de rechtsstaat en economische wederopbouw van Kosovo. Vindt het geweldig haar juridische vaardigheden, kennis van Kosovo en haar netwerk aldaar te kunnen inzetten voor Care for Kosovo Kids.

 

Sterkste punt: doortastend en efficient.

 

Motto: “To be, not to have”.

Kort CV

2004 - heden: Diplomaat, bestuurder en juridisch adviseur bij de Europese Unie in Pristina, Kosovo. Adviseur bij privatisering van staatsbedrijven, verschillende bestuursfuncties bij nutsbedrijven.
Daarvoor: Onder andere juridisch adviseur bij CME Media en SBS Broadcasting in London, Praag en Ljubljana. Startte haar carrière bij het internationale advocatenkantoor Hogan Lovells in Londen.

Marianna Fennema

Margriet van Dijk bestuurslid

Margriet van Dijk, fysiotherapeut, gespecialiseerd als manueel therapeut, docent aan faculteit fysiotherapie in Pristina. Getrouwd en moeder van twee jonge zonen. Optimistische wereldverbeteraar. Woont sinds 2012 in Kosovo en zet zich in om een betere kwaliteit van fysiotherapie mogelijk te maken voor elke Kosovaar. Spreekt o.a. Nederlands, Engels en Albanees.

 

Sterkste punt: Ziet overal mogelijkheden.

 

Visie: Rechtvaardigheid zouden we allemaal moeten najagen.

Kort CV

Sinds 2016 - heden: Bestuurslid CfKK in Pristina.
2012 - heden: Docent faculteit fysiotherapie, specialisme manueel therapeut, in Pristina. Traint fysiotherapeuten. Spant zich in om de kwaliteit van fysiotherapie voor elke Kosovaar te verbeteren. Daarvoor: Werkervaring in een Nederlandse fysiotherapiepraktijk. Woont sinds 2012 in Kosovo. Margriet spreekt vloeiend Albanees.

Marianna Fennema

Fatbardhë Kaçanolli bestuurslid

Fatbardha heeft een combinatie van een diploma in management en werkervaring in de economische sector. Ze is lid van de beroepsvereniging van gecertificeerde accountants en auditoren van Kosovo. Ze werkt als accountant en boekhouder in een lokaal pensioenfonds. Fatbardha is toegewijd, verantwoordelijk en inspirerend. Ze houdt ervan om vrijwilligerswerk te doen en heeft dan ook volmondig ‘ja’ gezegd op een positie in onze advisory board. Ze gebruikt haar kennis en ervaring in de accountancy om zich in te zetten voor het werk van Care for Kosovo Kids.

 

Motto: We kunnen niet iedereen helpen, maar iedereen kan wel iemand helpen!

Kort CV

Nu: bezig met master thesis voor haar studie economische ontwikkeling

2012 tot nu: accountant en boekhouder voor het Sloveens-Kosovaarse pensioensfonds

Voor 2012: service medewerker bij een grote bank in Kosovo

2011: Afgestudeerd in Management en Informatica

2011: Certificaat ‘accountant technieken’ bij de beroepsvereniging van gecertificeerde accountants en auditoren van Kosovo

ADVIESRAAD NEDERLAND

Jolanda aan de Stegge schrijfster

Jolanda aan de Stegge, ondernemende journalist - tekstschrijver - communicatiemanager. Voelt zich gezegend met - alleen al - de Nederlandse gezondheidszorg. Getrouwd en moeder van drie studenten. Draagt als meedenker en -doener graag bij aan zinvolle projecten en schreef de teksten voor de website van Care for Kosovo Kids.

 

Sterkste punt: helder schrijven, enthousiaste aanpakker.

 

Adagium: Always look on the bright side of life.

Kort CV

Communicatieadviseur met betrekking tot het geschreven en gesproken woord. Schrijft vrijwillig voor CfKK. Schrijft daarnaast speeches, artikelen, interviews, columns, brochures en webteksten voor organisaties, bedrijven, overheden, magazines en kranten.

Wieteke Kniestedt uroloog

Wieteke Kniestedt, Uroloog die zich voornamelijk met de oncologie bezig houdt. Getrouwd en moeder van drie kinderen. Uitgebreide ervaring in derdewereldlanden, waar kinderen zo vaak de prijs betalen voor een ontoereikende gezondheidszorg.

Overtuigd dat wij het verschil kunnen maken is ze verheugd om haar expertise in te kunnen zetten voor de zieke kinderen in Kosovo.

 

Motto: laat de kinderen nooit in de steek, want zij zijn de toekomst.

Kort CV

2006 - heden: Uroloog-oncoloog in het ziekenhuis Sint Jansdal, Harderwijk.
Daarvoor: Uitgebreide ervaring in derdewereldlanden, waar kinderen vaak de prijs betalen voor een ontoereikende gezondheidszorg.

Marit Koek media/entertainment

Marit Koek werkt al 25 jaar in het entertainment vak en is getrouwd met een tandtechnicus met wie ze 2 prachtige, volwassen dochters heeft. Ze denkt en werkt pragmatisch en wil deze eigenschap graag gebruiken voor Care For Kosovo Kids. Het was dan ook een eer voor haar toen ze gevraagd werd voor deze Stichting. Als moeder raakt het je om te zien dat er nog zoveel onrecht in de wereld is en daar wil ze op deze manier graag iets tegen doen.

 

Sterke kant: empatisch en pragmatisch.

 

Motto: Samen staan we sterk.

Kort CV

2008 - heden: Eigenaar PR- en managementbureau I Mind Your Business, belangenbehartiging van bekende Nederlandse presentatoren, modellen en acteurs.
Daarvoor: Werkzaam bij The Entertainment Group en The Talent Company.

Eelkje Leeman media & vertaling

Eelkje is ondernemer. Gehuwd en moeder van een zoon en een dochter. Zij is inspirerend, innovatief en een conceptuele en strategische denker. Haar talent en ervaring wil ze graag inzetten voor de zieke kinderen in Kosovo.

 

Motto: Alle talen, één wereld.

 

Concorde vertaalt en redigeert alle teksten voor de Stichting als donatie.

Kort CV

Ruim 15 jaar ervaring als directeur van grotere bedrijven zoals een groothandel voor drogisterijen en groothandel in food. Eelkje was jaren eigenaar en directeur van Concorde Group, het grootste vertaalbureau van Nederland.

Nina Nomden media

Nina Nomden, Chief Marketing Officer bij SBS Broadcasting. Gehuwd en moeder van twee prachtige dames. Initiatiefrijke people manager, die zich in haar loopbaan met name gespecialiseerd heeft in “verandermanagement”. Geraakt door het feit dat er zoveel leed en zorg in de wereld is, terwijl anderen een gelukkig leven mogen leiden. Beaamt wat de beroemde arts, filosoof en medisch zendeling Albert Schweitzer al zei: “Geluk is het enige wat zich verdubbelt als men het deelt”.

 

Sterkste punt: gedreven en enthousiast.

 

Lijfspreuk: Droom niet je leven, leef je dromen!

Kort CV

2012 - heden: Chief marketing officer bij SBS Broadcasting.
Daarvoor: Allround marketing- en communicatiespecialist met ruime managementervaring in diverse strategische functies bij onder andere John de Mol Producties, Wereldomroep, AVRO, Endemol International, UMC St Radboud, McDonald’s Nederland.

Anita Wydoodt medisch bestuur

Anita Wydoodt, Lid van de Raad van Bestuur van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis Tilburg. Moeder van een zoon en een dochter. Zij heeft ervaring in cure en care, en zoekt de balans tussen kwaliteit en bedrijfsvoering. Strategische denker met passie voor leren, ontwikkeling en innovatie. Zet met liefde haar kennis en vaardigheden in om het verschil te maken voor de zieke kinderen in Kosovo.

 

Motto: Leven met aandacht.

Kort CV

Raad van bestuur van Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis Tilburg. Werkte daarvoor als Raad van Bestuur van het Meander Medisch Centrum in Amersfoort, als manager en directeur in een academisch ziekenhuis, in een instelling voor geestelijke gezondheidszorg en in een organisatie voor mensen met een beperking. Oorspronkelijk psycholoog-psychotherapeut.

Lenny Blaakman

Lenny Blaakman, senior adviseur bij Van Oers, gespecialiseerd in estate planning en pensioen. Sinds de studententijd altijd al bezig om zich ergens in de wereld ook voor anderen in te zetten. Vindt het erg inspirerend om andere mensen buiten het vakgebied en buiten de dagelijkse omgeving te ontmoeten. Regelt voor Care for Kosovo Kids de jaarrekening en accountants verklaring.

 

Sterkste punt: nuchtere Zeeuwse en maatschappelijk betrokken.

Kort CV

2016 - heden: Senior belastingadviseur bij Van Oers Accountancy & Advies.

Daarvoor: belastingadviseur bij PwC en Baker Tilly Berk.

Liaison Manager KOSOVO

Marianna Fennema

Edona Toplica

Edona heeft vier jaar in het buitenland doorgebracht voor werk en studie, om nieuwe ervaringen op te doen, nieuwe mensen te ontmoeten en meer te leren over andere culturen. Ze heeft altijd al mee willen werken aan projecten die het leven van kinderen verbeteren. Ze is heel blij en dankbaar dat ze nu deel mag uitmaken van CfKK. Hierdoor heeft ze de kans vele nieuwe dingen te leren en het verschil te maken in het leven van de kinderen en de mensen om hen heen.

 

Sterkste punt: empathisch en sociaal.

 

Motto: "Kijk nooit op iemand neer, tenzij je hem overeind helpt."

Kort CV

2016: Liaison manager voor Care for Kosovo Kids in Pristina. Studeerde in 2014 af en bracht vier jaar door in het buitenland.

Care for Kosovo Kids

Postbus 42

3850 AA Ermelo

SPONSORS

TBWA/Neboko Amsterdam VU Medisch McDonald's Ermelo Communiq media, ontwerp & retail Prinses Maxima fonds
Reinhold Keller DHL worldwide express
Sterck design Van Oers accountancy & advies

ELKE GIFT IS WELKOM!

ELKE GIFT IS WELKOM!

 

NL 24 Rabo 0334 4001 39 t.n.v. Care for Kosovo Kids, Putten