RRETH NESH

Anke Gerrits

Anke Gerrits presidente

Anke Gerrits, ndërmarrëse. Nënë e katër fëmijëve dhe e prekur nga fati i fëmijëve të sëmurë në Kosovë. Mendimtare karizmatik dhe kryetare me një rrjet mbresëlënës të biznesit ndërkombëtar. E angazhuar për të siguruar, nëpërmjet Kujdesit për Fëmijët e Kosovës, që e gjithë ndihma e dhënë - para, mallra, shërbime dhe edukim - përfundon aty ku duhet, me fëmijët e sëmurë.

 

Atributi më i fortë: arritja e objektivave me ekipe të forta.

 

Fjalë e urtë: Dhënia të bën të pasur!

CV e shkurtër

2012 - tutje: krye iniciatore, bashkëthemeluese dhe kryetare e Fondacionit Kujdesi për fëmijët e Kosovës. Ndërmarrëse me një rrjet biznesi të gjerë (inter)nacional.

1999 - tutje: pronare e restoranteve të ndryshme McDonald's.

Para kësaj: Udhëheqëse e Shërbimeve Facilitare Twijnstra Gudde, Facility Manager Benelux, Apple Computer B.V., Software Support Hewlett Packard.

Gerry Beers

Gerry Beers drejtore e thesarit

Mjeke e praktikës së përgjithshme në Putten. E martuar dhe nënë e tre fëmijëve. Nuk u mendua dy herë kur u pyet për t'u bërë anëtare e Bordit të FKfK. Shkoi në Bangladesh si një mjeke e re e pa eksperiencë dhe aty pa se sa e rëndësishme është vëmendja për të gjithë. E ndjeshme, soditëse dhe karakter energjik.

 

Kurrë nuk humbet shikimin e prioriteteve edhe në kulmin e kaosit.

 

Motoja: Të gjithë janë të rëndësishëm.

CV e shkurtër

2012 - tutje: bashkëthemeluese, arkëtare dhe anëtarë e udhëheqësisë së FKfK. 1990 - tutje: Mjeke në Putten. E specializuar në kujdesin paliativ Shumë e aftë në onkologji.
Ka hulumtuar në melanomen dhe sindromin Daun (Trizomia 21 apo Mongoloizmi). Qëndroi një kohë të gjatë në Bangladesh.

Dolly van den Akker sekretare

Dolly van den Akker, Drejtoreshë e biznesit në MPG. E martuar dhe nënë krenare e Jesse dhe Veronique. Si rezultat i përvojave të saj dhe një përfshirje të drejtpërdrejtë me leukemi të fëmijërisë nëpërmjet një miku, Dolly është plotësisht e vetëdijshëm se sa i rëndësishëm është kujdesi i mirë dhe ndihma për fëmijët e sëmurë. Në Holandë, kjo është në dispozicion dhe e njëjta duhet të jetë edhe për Kosovën, një vend që nuk është edhe aq larg. Një fokus mbi zgjidhje, krijimtari dhe këmbëngulje sigurojnë që rezultatet e dëshiruara arrihen në mënyrë frymëzues.

 

Pikat e forta: Zgjidhje pozitive - e fokusuar.

 

Motoja: Bashkimi i forcave për të bërë të pamundurën të mundur.

CV e shkurtër

2012 - tutje: anëtare e udhëheqësisë së FKfK.

Që nga 2015: Drejtore për Biznes e zyrës së marketingut përmbajtjesor MPG. Mbi njëzet vjet eksperiencë në strategji të marketingut dhe komunikimit dhe vjet të tëra punon si menaxhere seniore (me përgjegjësi financiare).

Para kësaj: Publiciste në Sanoma Media, Drejtore e B2B Marketing dhe Komunikime Sanoma, Menaxhere e komunikimit në McDonald’s Nederland dhe Group Manager Hill & Knowlton. Anëtare e udhëheqësisë e Fondacionit Reklama Ideale (Stichting Ideële Reclame (SIRE)).

Sandra Kooiman anëtare e bordit

Sandra Kooiman, drejtoreshë enjë organizate kombëtare të kujdesit në shtëpi në Holandë, është e martuar dhe nënë e dy fëmijëve. Asaj i pëlqen ta përdorë ekspertizën e saj dhe aftësitë sipërmarrëse për Kujdesin për Fëmijët e Kosovës, dhe e bën këtë me energji dhe entuziazëm. Sandra është jashtëzakonisht e ndërgjegjshme dhe e orientuar në rezultate.

 

Cilësitë: Shumë e angazhuar.

 

Motoja: Forca në unitet.

CV e shkurtër

2012 - tutje: anëtare udhëheqësisë së FKfK.

2012 - tutje: Drejtore e përgjithshme e PrivaZorg, një organizatë për kujdes shtëpiak i shtrirë në tërë vendin.

Para kësaj: Menaxhere e përkohshme në sektor të ndryshëm në fushën e kujdesit shëndetësor. Menaxhere e organizatës shëndetësore.

Nadia Oey anëtare e bordit

Nadia Oey, pediatër-onkologjiste/hematologe. E martuar dhe nënë e tre djem. Nadia ka një prirje të madhe për kujdesin e fëmijëve të sëmurë në vendet në zhvillim. Për shembull, ajo ka punuar si një pediatër në Malavi. Qënga fillimi, ajo ishte fuqimisht e motivuar për të bërë pjesën e saj për 'Kujdesi për Fëmijët e Kosovës ", kur ajo kishte një bisedë frymëzuese me Anke dhe Gerry për fondacionin.

 

Motto: asgjë nuk është e pamundur.

CV e shkurtër

2009 - tutje: Pediatër.

2013 - tutje: Onkologe për fëmijë / hematologe. Ka shumë afinitet për kujdes të fëmijëve në vendet në zhvillim. Ka punuar ndër tjerash në Malavi, Indonezi, Kurasao, Francë dhe SHBA.

Bordi këshillues KOSOVË

Sevim Cinci

Sevim Cinci koordinatore

Sevim Remzi Cinci, Pediatër në spitalin e Kosovës në Prishtinë. E martuar dhe nënë e dy fëmijëve.Grua e guximshme dhe e vendosur. Ajo zbulon se si mjeke ajo jo gjithmonë ka qasje në burimet që ajo ka nevojë për të trajtuar fëmijët e sëmurë. Ajo frymëzoi Anke Gerrits dhe Maruschka Somsen të themelojnë Kujdesin për Fëmjët e Kosovës. Në Kosovë ajo është koordinatore dhe mban përgjegjësi themelore për Kujdesin për Fëmijët e Kosovës.

 

Parolla: Çdo fëmijë që shërohet numërohet!

CV e shkurtër

2012 - tutje: bashkëthemeluese, anëtare e udhëheqësisë së FKfK, koordinatore dhe krye përgjegjëse e fondacionit në Prishtinë.

Inspiroi Anke Gerrits në 2012 për themelimin e Fondacionit Kujdesi për Fëmijët e Kosovës.

2003 - tutje: Pediatre në Qendrën e Shëndetit në Prishtinë, Kosovë.

Para kësaj: shumë vjet e punësuar në repartin e Onkologjisë dhe Hematologjisë në Klinikën Universitare të Kosovës.

Marianna Fennema

Marianne Fennema këshilltare ligjore

Marianne Fennema, diplomate, drejtoreshë dhe këshilltare ligjore. Nënë e një vajze. Ka punuar në BE që nga viti 2004 për të forcuar sundimin e ligjit dhe rindërtimin ekonomik të Kosovës. Mendon se është e mrekullueshme që ajo mund të përdorë ekspertizën e saj ligjore dhe njohurinë për Kosovën dhe rrjetin e saj atje për të ndihmuar Kujdesin për Fëmijët e Kosovës.

 

Atributet e forta: E vendosur dhe efikase.

 

 Motoja: “Të jesh, jo të kesh”.

CV e shkurtër

2004 - tutje: diplomate, udhëheqëse dhe këshilltare juridike në Unionin Evropian në Prishtinë, Kosovë. Këshilltare e privatizimit të ndërmarrjeve shtetërore, funksione të ndryshme udhëheqëse në ndërmarrje komunale.

Para kësaj: ndër tjerash këshilltare juridike në CME Media dhe SBS Broadcasting në Londër, Prag dhe Lubjanë. Karrierën e saj e filloi në byronë ndërkombëtare avokatore Hogan Lovells në Londër.

Marianna Fennema

Margriet van Dijk anëtare e bordit

Margriet van Dijk është një fizioterapiste e cila është e specializuar në terapi manuale. Ajo jep mësim në Fakultetin e Fizioterapisë në Prishtinë.Është e martuar dhe ka dy djem dhe një vajzë të vogël.Margriet është një humanitare optimiste. Ajo ka jetuar në Kosovë, që nga viti 2012, ku ajo është duke punuar për të përmirësuar cilësinë e fizioterapisë për të gjithë në Kosovë. Ajo flet holandisht, anglisht dhe shqip.

 

Forca kryesore: sheh mundësi në çdo situatë.

 

Vizioni: Ne të gjithë duhet të përpiqemi për të krijuar drejtësi sociale.

CV e shkurtër

Që nga 2016 - tutje: anëtare e udhëheqësisë të FKfK në Prishtinë.

2012 - tutje: Docente në fakultetin e fizioterapisë, specializimi në terapi manuale në Prishtinë. I trajnon fizioterapeutët. Angazhohet për përmirësim të cilësisë të fizioterapisë për çdo kosovar.

Para kësaj: eksperiencë pune në një praktikë fizioterapie holandeze. Jeton në Kosovë që nga 2012. Margriet flet rrjedhshëm Shqip.

Marianna Fennema

Fatbardhë Kaçanolli anëtare e bordit

Fatbardha ka eksperiencë në fushën e ekonomisë. E diplomuar në degën e menaxhmentit. Anëtare e Shoqatës së Kontabilistëve dhe Auditorëve të Çertifikuar të Kosovës. Punon si kontabiliste dhe financiere në Fond Pensional. E përkushtuar, e përgjegjshme dhe frymëzuese. I pëlqen të bëj punë vullnetare dhe me deshiren më të madhe ka pranuar të jetë anëtare e bordit këshillues të FKfK-së. Duke përdorur njohuritë e saj nga ekperienca në leminë e kontabilitetit ka shprehur gatishmerinë për të ndihmuar FKfK-në.

 

Motoja: Ne nuk mund t’I ndihmojmë të gjithë, por çdonjëri mund t’a ndihmojë dikë!

CV e shkurtër

2012- tutje: kontabiliste dhe financiere në Fondin Slloveno – Kosovar të Pensioneve,

Para kësaj: zyrtare për shërbime bankare në një nga bankat më të mëdha në Kosovë.

2011: Ka diplomuar në fushen e menaxhmentit dhe Informatikës

2011: Teknike e Kontabilitetit – Shoqata e Kontabilisteve dhe Auditoreve të Çertifikuar të Kosovës;

Tani: Në prag të përfundimit të studimeve Master në fushen e Ndermarrësisë dhe Zhvillimit Ekonomik Lokal.

BORDI këshillues HOLLANDË

Jolanda aan de Stegge shkrimtare

Jolanda aan de Stegge, gazetare me iniciativë - menaxhere e komunikimit. Ajo ndihet e bekuar, vetëm se ka qasje në kujdes shëndetësor, ndër të tjera, në dispozicion për të gjithë në Holandë. Jolanda është e martuar dhe nënë e tre studentëve. Asaj i pëlqen të kontribuojnë me ide dhe veprime për projekte të rëndësishme dhe ka shkruar tekstin për faqen e internetit të Kujdesit për Fëmijët e Kosovës.

 

Pikat e forta: shkrimtare e qartë, entuziaste.

 

Motoja: Gjithmonë shiko në anën e ndritshme të jetës.

CV e shkurtër

Këshilltare e komunikimit sa i përket shkrimeve dhe fjalimeve. Shkruan vullnetarisht për FKfK. Përveç kësaj shkruan fjalime, artikuj, intervista, rubrika, broshura dhe tekste rrjeti për organizata, ndërmarrje, qeveri, revista dhe gazeta.

Wieteke Kniestedt urologe

Wieteke Kniestedt, urologe me praktikën mbizotëruese onkologjike.
E martuar dhe nënë e tre fëmijëve. Përvojë të gjerë në vendet e botës së tretë ku fëmijët shpesh paguajnë çmimin e kujdesit të pamjaftueshëm shëndetësor.

 

E bindur se ne mund të bëjë ndryshimin,ajo është më shumë se e lumtur për të përdorur njohuritë dhe aftësitë e saj për të ndihmuar fëmijët e sëmurë në Kosovë.

 

Motoja: kurrë mos hiqni dorë nga fëmijët, ose do të humbisni të ardhmen.

CV e shkurtër

2006 - tutje: urologe /onkologe në spitalin e Sint Jansdal, Harderwijk. Para kësaj: eksperiencë të gjerë në vende të treta në botë, ku shpesh fëmijët janë viktimë për shkak të kujdesit të pamjaftueshëm shëndetësor.

Marit Koek media/argëtim

Marit Koek ka punuar për 25 vjet në biznesin e argëtimit dhe është e martuar me një teknik të dhëmbëve. Ata kanë 2 vajza bukuroshe të rritura së bashku. Marit mendon dhe punon në një mënyrë pragmatike dhe dëshiron të përdorë këtë cilësi për të mirën e Kujdesit për fëmijët e Kosovës. Kjo ishte pra një nder për të, kur ajo u pyet për të qenë e përfshirë në këtë fondacion. Si një nënë, Marit ndikohet kur sheh se ka aq shumë padrejtësi në botë dhe ajo do të donte të bënte diçka në lidhje me këtë.

 

Pikat e forta: e ndjeshme dhe pragmatike.

 

Motoja: Së bashku ne qëndrojmë të fortë.

CV e shkurtër

2008 - tutje: pronare e byrosë Marrëdhëniet Publike dhe Menaxhimet PR- ‘I Mind Your Business’, përfaqësuese e interesave të shumë prezentatorëve, modeleve dhe aktorëve të njohur holandez.

Para kësaj: punëtore në Entertainment Group dhe The Talent Company.

Eelkje Leeman media&përkthim

Eelkje është ndërmarrëse. Ajo është e martuar dhe nënë e një djali dhe një vajze. Eelkje është frymëzuese, inovative dhe një mendimtare konceptuale dhe strategjike. Ajo dëshiron të kushtojnë talentet dhe përvojën e saj për të mirën e fëmijëve të sëmurë në Kosovë.

 

Motoja: Të gjitha gjuhët duke bashkuar botën.

 

Concorde përkthen dhe redakton të gjitha tekstet për fondacionin si donacion.

CV e shkurtër

Eelkje ka më shumë se 15 vjet përvojë si drejtoreshë e kompanive të mëdha të tilla si farmaci me shumicë dhe ushqimit me shumicë. Nue vitet e fundit, ajo ka qenë pronare dhe drejtoreshë e Concorde Group, agjencia më e madhe e përkthimit në Holandë.

Nina Nomden media

Nina Nomden, Drejtoreshë e Marketingut në Transmetimet SBS.E martuar dhe nënë e dy vajzave bukuroshe. Menaxhere me iniciativë e njerëzve e cila ka specializuar në karrierën e saj në veçanti në 'menaxhimin e ndryshimit'. Ndikohet nga fakti se ka kaq shumë vuajtje në botë ndërsa njerëzit e tjerë janë në gjendje për të udhëhequr një jetë të lumtur. Miraton atë që mjeku i njohur, filozofi dhe misionari mjekësorë Albert Schweitzer ka thënë: "Lumturia është e vetmja gjë e cila dyfishohet kur e ndajmë"

 

Pika e fortë: e përkushtuar dhe entuziaste.

 

Motoja: Mos e ëndërroni jetën tuaj, por jetojini ëndrrat tuaja!

CV e shkurtër

2012 - tutje: Shefe e zyrës së marketingut në SBS Broadcasting.

Para kësaj: Specialiste e përgjithshme për marketing dhe komunikim me eksperiencë tejet të madhe në menaxhim në funksione të ndryshme strategjike ndër tjerash John de Mol Producties, Wereldomroep, AVRO, Endemol International, UMC St Radboud, McDonald’s Nederland.

Anita Wydoodt bordi mjekësor

Anita Wydoodt, anëtaree Bordit të Drejtorëve të Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis në Tilburg. Nënë e një djali dhe një vajze. Anita ka përvojë në shërim dhe kujdes, dhe kërkon ekuilibër mes operacioneve të cilësisë dhe të biznesit. Ajo është një mendimtare strategjike me një pasion për të mësuarit, zhvillimit dhe inovacionit. Anita me dashuri I kushton njohuritë dhe aftësitë e saj për të bërë një ndryshim për fëmijët e sëmurë në Kosovë.

 

Motoja: Jeta me një fokus.

CV e shkurtër

Këshilltare e udhëheqësisë të spitaleve Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis në Tilburg.

Para kësaj: Ka punuar si anëtare e udhëheqësisë të Meander Medisch Centrum në Amersfoort, si menaxhere dhe drejtore e spitalit akademik dhe në një organizatë e njerëzve me të meta. Rrjedhimisht Psikologe-Psikoterapeute.

Lenny Blaakman

Lenny Blaakman është këshilltare e lartë në Van Oers, dhe është e specializuar në planifikimin e pasurive dhe pensioneve. Që kur ishte studente, Lenny gjithmonë punonte për planet për të ndihmuar të tjerët rreth botës.

 

Është frymëzuese për Lenny-n që të takojë njerëz jashtë profesionit të saj dhe mjedisit të përditshëm. Për Kujdesin për Fëmijët e Kosovës, ajo rregullon raportin vjetor dhe raportin e auditorit.

 

Pikat e forta: vetëdijesimi i saj shoqëror dhe qëndrimi i matur

CV e shkurtër

2016 - tutje: konsulente e lartë e taksave në Van Oers Accountancy & Advies

Para 2016: konsulente tatimore në PwC dhe Baker Tilly Berk.

Menaxhere ndërlidhëse në KOSOVë

Marianna Fennema

Edona Toplica

Edona ka kaluar 4 vjet duke jetuar dhe studiuar jashtë vendit, duke fituar përvoja të reja, duke u takuar me shumë njerëz të rinj dhe duke mësuar në lidhje me kulturat e tjera. Ajo ka dashur gjithmonë të jetë pjesë e projekteve që kanë të bëjnë me përmirësimin e jetës së fëmijëve. Ajo është e lumtur dhe mirënjohëse që është pjesë e FKfK, pasi kjo i jep mundësinë për të mësuar shumë gjëra të reja duke bërë një ndryshim në jetën e fëmijëve, si dhe atyre që i rrethojnë.

 

Pikat e forta: e ndjeshme dhe e shoqërueshme.

 

Motoja: "Kurrë mos shikoni poshtë në askënd, vetëm nëse jeni duke iu ndihmuar të ngrihen".

CV e shkurtër

2016: Menaxhere ndërlidhëse e Fondacionit Kujdesi i Fëmijëve në Kosovë, në Prishtinë.

Ka mbaruar studimet në 2014 dhe katër vjet i kaloi jashtë shtetit.

Care for Kosovo Kids

Postbus 42

3850 AA Ermelo

SPONSORËT

TBWA/Neboko Amsterdam VU Medisch McDonald's Ermelo Communiq media, ontwerp & retail Prinses Maxima fonds
Reinhold Keller DHL worldwide express
Sterck design Van Oers accountancy & advies

Çdo qindarkë është e mirëpritur

Çdo qindarkë është e mirëpritur

 

14 01 00 00 00 39 41 93, Rr. Migjeni nr. 1, Prishtinë