ZIEKE KINDEREN IN KOSOVO

De Nederlandse zakenvrouw Anke Gerrits werd in 2012 diep geraakt toen kinderarts Sevim Cinci haar rondleidde door het University Clinical Centre of Kosovo. In overleg met haar besluiten Gerrits en Somsen ter plekke doelgerichte actie te ondernemen en hun eigen netwerk te mobiliseren.

In Nederland vragen zij hulp aan artsen, juristen
en communicatiedeskundigen. Iedereen werkt mee en geeft

advies en/of (financiële) ondersteuning.

 

Belangrijke vragen in dit eerste stadium zijn: hoe voorkom je corruptie?

Hoe zorg je ervoor dat de geboden middelen inderdaad op de plek van bestemming terecht komen?

Leodin

Om elke vorm van gesjoemel te voorkomen is samen met juristen, artsen en vertalers een waterdichte constructie uitgewerkt. Voor ieder ziek kind dat medicatie nodig heeft volgen de behandelende artsen een strak protocol.

Artsen én ouders van iedere patiënt worden verplicht een behandel- en medicatiecontract te ondertekenen. De kinderoncoloog en de Nederlandse huisarts in het bestuur van het CfKK volgen de behandelde kinderen in samenwerking met artsen/hoogleraren in Graz en Amsterdam via monitoring.

 

In januari 2013 wordt Care for Kosovo Kids geregistreerd als een non-gouvernementele organisatie. Korte tijd later levert de organisatie de
eerste zending medicijnen en krijgen de eerste Kosovaarse patiëntjes de behandeling die zij nodig hebben. Sinds april 2013 levert Care for Kosovo Kids alle kinderen in het University Clinical Centre of Kosovo op de afdeling hema/oncology de benodigde cytostatica. Zij is in gesprek met de Minister van Volksgezondheid om deze afhankelijkheid van Care for Kosovo Kids de komende jaren af te bouwen, volgens een nog te definiëren programma.

Leonora Ramadani

Care for Kosovo Kids

Postbus 42

3850 AA Ermelo

SPONSORS

TBWA/Neboko Amsterdam VU Medisch McDonald's Ermelo Communiq media, ontwerp & retail Prinses Maxima fonds
Reinhold Keller DHL worldwide express
Sterck design Van Oers accountancy & advies

ELKE GIFT IS WELKOM!

ELKE GIFT IS WELKOM!

 

NL 24 Rabo 0334 4001 39 t.n.v. Care for Kosovo Kids, Putten