Eliesa en Noar Maloku

“Asgjë tjetër përveç lavdërimit për Fondacionin”

Eliesa Maloku, nëna e Noar-it, thotë:
‘Fondacioni Care për Kosovo Kids financoi barnat dhe ushqimin enteral të birit tonë Noar-it (4). Asgjë tjetër përveç lavdërimit për mbështetjen e fëmijëve të sëmurë kosovarë që ofron ky fondacion. Ishte një lehtësim i madh për mua dhe burrin tim që morëm mbështetje financiare.’

Vitin e kaluar djali i saj u diagnostikua me leukemi. Eliesa: ‘ishte e tmerrshme: jo vetëm për shkak të frikës sonë për këtë sëmundje shkatërruese, por edhe sepse pyesnim veten se si do të ishim në gjendje të përballonim gjithçka. ’Në gusht të vitit 2019 Noari u pranua në repartin e onkologjisë pediatrike të QKUK-së në Prishtinë. Ka momente lumturie edhe në kohë fatkeqësish, thotë ajo, në lidhje me momentin kur ajo dhe burri i saj u informuan se CfKK do të paguante për trajtimin e fëmijës së tyre dhe ushqimin enteral. ‘Ky fondacion mbështet çdo fëmijë që vuan nga kanceri në Kosovë dhe siguron që ju të mos keni më nevojë të dërgoni fëmijët tuaj jashtë vendit. Shëndeti i Noarit është stabilizuar, megjithëse ai ende mbikëqyret nga afër.’